2,5 dl vand
2 dl letmælk
2 kommentarer:
- CathrineDec 8, 2011 09:16 AMSvarSlet
- DorisDec 8, 2011 01:59 PM
Hej Doris,
Har du erfaring med om resultatet bliver det samme, hvis man bruger smør i stedet for margarine?
Mvh Maria
Blev inspireret af denne opskrift, og beklager min utjekkethed men min vægt er løbet tør for batteri og jeg var løbet tør for diverse ingredienser, så derfor fik jeg lavet noget af et blandingsbrød - men det blev rigtig, rigtig godt faktisk, så tænkte jeg ville skrive det her alligevel, måske du eller andre kunne bruge en af ideerne.
Vand og mælk var samme som din opskrift
Smør havde jeg kun cirka 60 gram, det smeltede jeg
2 æg
1 spsk Fiberhusk
Sukker manglede jeg, men brugte i stedet moscovado sukker, og synes det giver en lækker, blød smag - ved ikke hvor meget jeg fik hældt i, desværre
Mel. Der manglede jeg lidt af det hele, så det blev en blanding af:
boghvedemel, rismel, majsmel, maizena og så en ok stor portion glutenfri selvhævende mel (da jeg heller ikke havde noget gær).
Jeg tror jeg har brugt omkring 450 gram, alt i alt.
Hævning en halv times tid.
Dejen blev fint brunlig pga moscovadosukkeret, den var dejligt fluffy men ikke til at lave til boller i hænderne, så jeg brugte en ske.
De hævede igen, og så i ovnen som var varmet op til 250 grader, cirka 15 minutter - som din opskrift også skriver.
Ved ikke om det var til særlig meget hjælp, men måske.
Mvh Maja
Hej nu har jeg kæmpet i fire uger for at lære at bage glutenfrit og idag lykkedes det at bage hveder til min datter til imorgen :-) de er så gode at jeg har lyst til at spise hendes istedet for mine almindelige
SvarSletMin datter er forholdsvis nydiagnosiceret. Og hun elsker hveder. Vi lavede disse hveder i går (fandt opskriften i DCF's "Glutenfri - til hverdag og fest"). Der kom 1 ekstra æg i og 1 spsk GFG samt 1½ tsk ekstra kardemomme. De ser flotte ud og de smager sådan set fint når de er ristet - men de er meget bastante. Ville gerne have dem lette og luftige som rigtigt bagerbrød! Men er det overhovedet muligt med glutenfri mel?
SvarSletHej Maja
Tak fordi du deler dine bageforsøg :) Det er rigtig fint, så vi andre kan drage nytte af det, og vi kan se at man ikke skal fortvivle fordi man ikke lige har de samme ingredienser som i opskriften, dejligt at høre at de blev så gode :)
Mvh Doris
Hej Helle
Hvor ærgeligt at de blev bastante :( Nu ved jeg ikke lige hvilken slags mel der er brugt i DCF's opskrift og hvor meget, men kan ihvertfald med overbevisning sige, at man sagtens kan bage luftigt brød og boller også med glutenfrit mel, om det lige bliver som rigtigt bagerbrød ved jeg ikke helt - de har jo nogle andre ovne med damp og diverse andre tilsætningsstoffer som vi andre ikke har, det kan også være svært med almindeligt mel at bage så luftigt som bageren. Men jeg synes ikke hvederne i denne opskrift er bastante. Det absolut vigtigste ved glutenfri bagning er at SPARE PÅ MELET, for ellers bliver det bastant og kan ikke hæve. Man må ikke forvente at dejen er lige som glutenholdig dej, det kan ikke lade sig gøre, dejen er klistrer og håndteres bedst ved at sætte boller mm på pladen med en ske dyppet i vand, eller ved at dyppe hænderne i vand mellem hver bolle. Læs evt mit indlæg om hvordan man får glutenfri dej til at lykkes: http://glutenfriefristelser.blogspot.dk/2011/09/hvordan-far-man-grdejen-til-at-lykkes.html.
De bedste hilsner
Doris
Hej.
Min dej er ganske lind, er det meningen, jeg har lige lavet den efter opskriften, med doves mel, synes den ser rigtig tynd ud, men venter og ser efter hævningen, ellers bliver den til franskbrød :)
*ELSKER dine opskrifter - TAK*
Louise
Skal bages igen i morgen. Vi har brugt denne opskrift i mange år. Det er bare de bedste hveder.
Kh. Ann
Jeg havde desværre kun 50g maizena i dag, men endte så med denne “melblanding”:
50g maizena
100g havregryn
400g Finax rød
Bollerne blev de bedste, jeg nogensinde har bagt!